A Quick Fix

The easiest fix found is to simply install FFmpeg through the operating system's package manager.

For Ubuntu users do the following :

apt update -y
apt install ffmpeg -y
pm2 restart all

For CentOS users do the following, This will restart your machine in the middle :

sudo yum install epel-release -y
sudo yum update -y
sudo shutdown -r now
##################### After Reboot
sudo rpm --import http://li.nux.ro/download/nux/RPM-GPG-KEY-nux.ro
sudo rpm -Uvh http://li.nux.ro/download/nux/dextop/el7/x86_64/nux-dextop-release-0-5.el7.nux.noarch.rpm
##################### After RPM addition
sudo yum install ffmpeg ffmpeg-devel -y
pm2 restart all

For OpenSUSE users do the following :

sudo zypper install -y ffmpeg ffmpeg-devel

For FreeBSD users do the following :

pkg install -y ffmpeg libav x264 x265

For MacOS users do the following :

brew install ffmpeg --with-vpx --with-vorbis --with-libvorbis --with-vpx --with-vorbis --with-theora --with-libogg --with-libvorbis --with-gpl --with-version3 --with-nonfree --with-postproc --with-libaacplus --with-libass --with-libcelt --with-libfaac --with-libfdk-aac --with-libfreetype --with-libmp3lame --with-libopencore-amrnb --with-libopencore-amrwb --with-libopenjpeg --with-openssl --with-libopus --with-libschroedinger --with-libspeex --with-libtheora --with-libvo-aacenc --with-libvorbis --with-libvpx --with-libx264 --with-libxvid

Still getting Unexpected Exit?

You may have incompatible settings chosen. The first few things to try is to Audio Codecs to No Audio or AAC. You can find these options in the "Stream", "Recording", and "Traditional Recording" sections.

If this isn't helping please check out "How to Troubleshoot a Camera in Shinobi".

Still having troubles after attempting troubleshooting

Come find help in the Community Chat. I or another user in the community will gladly help you :)

Connect on Discord


Support Shinobi development by subscribing to Shinobi Honor for the cost of two chocolate bars (USD).